Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2024

 



Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19.00΄, η Λέσχη Αστυνομικών Πειραιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στην Αίθουσα Βαρόνου Κίμωνος Ράλλη του "Πειραϊκού Συνδέσμου" (2ο όροφο), παρουσία σημαντικού αριθμού επισήμων, προσκεκλημένων, φίλων και συναδέλφων.

Η τελετή ξεκίνησε με την Προσφώνηση των Επισήμων και των Προσκεκλημένων από τον Πρόεδρο της Λέσχης μας κ. Ιωάννη Τετράδη, Αντιστράτηγο ε. α., ο οποίος ακολούθως είπε:

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι, Στρατηγοί, Συνάδελφοι

Αγαπητά Μέλη του Σωματείου μας

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην πολύ όμορφη αυτή Αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η παρουσία σας μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και τιμή και σας ευχαριστούμε θερμά. Αμέσως μετά, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Καρλάφτη και τα Μέλη του Δ.Σ. του Πειραϊκού Συνδέσμου, είπε:

«Συνηθίζουμε στην εκδήλωσή μας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, όπως η αποψινή, να αναφερόμαστε σε γεγονότα, ή καταστάσεις που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας, να εκφέρουμε απόψεις, να  προτρέπουμε και να επαινούμε όταν αυτό επιβάλετε.

Ένας από τους σκοπούς που επιδιώκει το Σωματείο μας είναι «ο μεθοδευμένος αγώνας για την εξάλειψη των αιτίων που γεννούν το έγκλημα, την αντικοινωνική συμπεριφορά και την κάθε μορφής   παρανομία, σε συνεργασία με άλλα σωματεία, συλλόγους και ενώσεις, που έχουν τους ίδιους  ή παρεμφερείς σκοπούς».

Σήμερα, στα πλαίσια αυτά, έχουμε την τιμή, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Πολύμορφη», το οποίο έχω επαινέσει από αυτό το βήμα σε προηγούμενη εκδήλωσή μας για το σπουδαίο, πολιτιστικό, ανθρωπιστικό και κοινωφελές έργο του, να σας παρουσιάσουμε ένα δρώμενο με τίτλο «Αποτυπώματα Βίας», που αφορά στην κακοποίηση γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί πλέον μια παγκόσμια πανδημία, που προκαλεί αλγεινή εικόνα για τις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες. Πρόκειται για μορφή έμφυλης βίας που ερείδεται στις βαθιά εμπεδωμένες κοινωνικές αντιλήψεις ισχύος και εξουσίας των αντρών έναντι των γυναικών.

Πίσω από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων που κρύβουν πόνο και δυστυχία, εξευτελισμό και κακοποίηση. Η πραγματική διάσταση του προβλήματος είναι ακόμη πιο απογοητευτική, αφού μεγάλο ποσοστό των θυμάτων δεν καταγγέλλουν ποτέ το πρόβλημα. Έτσι το φαινόμενο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως «αόρατο».

Ανέφερε τους κύριους λόγους που δεν γίνονται καταγγελίες και τόνισε ότι μορφή έμφυλης βίας αποτελεί και η ενδοοικογενειακή βία.

Επεσήμανε πως το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), ορίζει τη γυναικοκτονία ως τη δολοφονία μιας γυναίκας λόγω του φύλου της. Αυτός είναι ο ορισμός της Στατιστικής Επιτροπής του ΟΗΕ και πως την υψηλότερη ετήσια αύξηση στις γυναικοκτονίες, ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, εμφάνισε, δυστυχώς η Ελλάδα στη διάρκεια της πανδημίας, με άνοδο 187,5% μόλις σε ένα χρόνο, από το 2020 μέχρι το 2021. Σε σχέση με το 2020 και το 2019, όπου ο συνολικός αριθμός των γυναικών που δολοφονήθηκαν από άνδρες του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ήταν 8 για κάθε έτος, το 2021 ήταν 23 οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχασαν τη ζωή τους από το χέρι κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, ενώ η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίστηκε το 2022,αλλά και το 2023.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει θεσμική υποχρέωση να εγγυηθεί την παρέμβασή της υπέρ της προστασίας των θυμάτων βίας από την άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής, οικονομικής ή άλλης, που λαμβάνει χώρα εντός μιας οικογένειας ή οικογενειακής μονάδας και όχι μόνο.

Για το λόγο αυτό, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας με τη σύσταση, ήδη από το 2019, 18 Γραφείων Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη τη Χώρα, στα οποία το 70% του προσωπικού τους  αποτελείται από γυναίκες καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες, αλλά και σε ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα, υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά. Με τη χρήση δε του panic button έχoυν βοηθηθεί πάνω από 120 γυναίκες να αποφύγουν περαιτέρω άσχημες καταστάσεις

Αυτό, όμως, από μόνο του δεν αρκεί γιατί  η καταστολή, ως γνωστόν,  είναι το έσχατο, είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Το κλειδί, λοιπόν, βρίσκεται στην πρόληψη, βρίσκεται στην παιδεία, στα σχολεία, στην κοινωνία, στην οικογένεια. Εκεί πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους, πώς να συμπεριφέρονται, να μην είναι φορείς και υποκινητές βίας και κυρίως να μην μένουν άπραγοι, όταν παρατηρούν φαινόμενα βίας. Γιατί αυτός είναι ο δρόμος προκειμένου να φτιάξουμε μία κοινωνία αλληλοσεβασμού,  μία κοινωνία ισότητας, όπου φαινόμενα μισογυνισμού και κακοποιητικών συμπεριφορών δεν θα υπάρχουν.

Υπογράμμισε πως Πολιτική βούληση υπήρξε και το Κράτος έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την εξάλειψη του φαινομένου, αλλά  φαίνεται πως δεν είναι αρκετά και θεώρησε πως η Κυβέρνηση  πρέπει, μάλλον, να επανεξετάσει το θέμα της αποτροπής των «γυναικοκτονιών», με την πιθανή αυστηροποίηση των συγκεκριμένων διατάξεων, γιατί το θέμα αυτό  αφορά στη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας.

Υποστήριξε πως οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη «σιωπηρή ανοχή» που δυστυχώς συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε ως κοινωνία. Μια κοινωνία που προσποιείται άγνοια και επιλέγει να προστατέψει τον θύτη, καταδικάζοντας στην ντροπή, τον φόβο και την απόγνωση το θύμα. Και να υιοθετήσουμε τις παρακάτω προτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, με τίτλο: «Σπάσε τη Σιωπή. Είμαστε εδώ» και υπότιτλο: «Βοήθησε και προστάτεψε όσους βιώνουν ενδοοικογενειακή βία», ή  «Έχεις φωνή. Είμαστε δίπλα σου». «Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Εγώ και τα Μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά  με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία» και έδωσε το λόγο στην κα Ξανθένια Μαντά, Αρχιτέκτονα, ιδρύτρια και Πρόεδρο της «Πολύμορφης» για την παρουσίαση του δρώμενου, επισημαίνοντας πως την μουσική  οργάνωση και επένδυση με στίχους του δρώμενου έχει η γνωστή και αγαπητή κα. Μαρία Γκουτζαμάνη, ποιήτρια, στιχουργός και αρχαιολόγος, ενώ στο Πιάνο είναι ο ερμηνευτής και δάσκαλος χορωδίας κ. Φώτης Τσέρκας. Μετά ένα σύντομο χαιρετισμό της κ. Γκουτζαμάνη, η κα Μαντά παρουσίασε το δρώμενο, του οποίου οι συμμετέχοντες: 20 γυναίκες και 2 άνδρες, συγκίνησαν και κατενθουσίασαν τους παρισταμένους, καταχειροκροτούμενοι.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Πρόεδρός μας και ο Γεν. Γραμματέας μας προσέφεραν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στις γυναίκες του δρώμενου και μετά, ο Πρόεδρός μας έδωσε το λόγο στον  διακεκριμένο ομιλητή και γνώστη, Ιατρό Κοινωνικής Ιατρικής, Κοινωνιολόγο και Συγγραφέα κ. Διονύσιο Βαλλιανάτο, για μια σύντομη παρουσία του θέματος,  ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του εντυπωσίασε τους παρισταμένους.

Ακολούθησε η επιβράβευση των συμμετεχόντων με τη χορήγηση:

- Τιμητικής Πλακέτας από τον Πρόεδρό μας στην κα Ξανθένια Μαντά για την συμμετοχή του Πολιτιστικού Σωματείου «Πολύμορφη» στην εκδήλωσή μας και επιτυχή παρουσίαση του δρώμενου «Αποτυπώματα Βίας», την ουσιαστική του προσφορά με διάφορες δράσεις στο κοινωνικώς γίγνεσθαι και στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θέματα της Πόλης μας, με τη δημιουργική πάντα καθοδήγησή της.

- Τιμητική Περγαμηνή, από τον Πρόεδρό μας, στην κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου για τη σημαντική προσφορά της στον Πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο γενικά, καθώς και την συμμετοχή της στην επιτυχία της εκδήλωσής μας με την δωρεάν περιποίηση και το συγκεκριμένο μακιγιάζ στις γυναίκες, ώστε να φαίνονται κακοποιημένες, από το προσωπικό του ιδιόκτητου Εκπαιδευτικού Ομίλου της «DATA TYPE AEE».

- Τιμητική Περγαμηνή, την οποίο επέδωσε ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. κ. Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος, στον κ. Διονύσιο Βαλλιανάτο για το σημαντικότατο έργο του και την συμμετοχή του με τις γνώσεις και εμπειρία του στην επιτυχία της εκδήλωσής μας

- Τιμητική Περγαμηνή, την οποία επέδωσε ο Πρόεδρός μας στην κα Μαρία Γκουτζαμάνη, Στιχουργό και Αρχαιολόγο, για τη σημαντική προσφορά της στον πολιτισμό και την συμμετοχή της στην εκδήλωσή μας.

Ακολούθησε η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας από τον Αιδεσιμώτατο    π. Ιωάννη Κοκκώνη, Εφημέριο του Ι.Ν. «Ρόδον το Αμάραντον», Αντιστρατήγου  ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε επ’ ολίγον στο σημαντικότατο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόγραμμα  συνέχισε, πλέον, η Φιλαρμονική της ΕΛ.ΑΣ η οποία μας είπε τα κάλαντα και  μας ταξιδέψε στην κυριολεξία με τρία ακόμα μουσικά έργα. Η παρουσία της έδειξε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι παρούσα, δείχνει το προσήκον ενδιαφέρον και την ανάλογη ευαισθησία για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση των γυναικών και γενικά προσφέρει πολλαπλώς στο κοινωνικό σύνολο της Χώρας μας.  Για τους λόγους αυτούς και την πολύ ωραία παρουσία της  η Φιλαρμονική καταχειροκροτήθηκε και κάπως έτσι έκλεισε η εκδήλωσή μας αφήνοντας ελπίδες και αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες, αφού προηγουμένως ο Πρόεδρός μας ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Φιλαρμονικής Αστυνόμο Β΄ κα Αικατερίνη Αγρογιάννη και τον Υπαστυνόμο Α΄ κ. Ιωάννη Μητσόπουλο, που διεύθυνε την Μπάντα, για την εντυπωσιακή παρουσία της Φιλαρμονικής και επέδωσε τιμητική περγαμηνή στην Αστυνόμο.

Στο δρώμενο και την χορωδία συμμετείχαν οι: Αγιάνογλου Γεωργία, Αγιουτάντη Αννίτα, Ανδρέου Φιλιώ, Βέτσα Βάνα, Βλάμου Ρένα, Γανωτοπούλου Ασημίνα, Γιαννουδάκου-Γκούβερη Ιωάννα, Γιαννούλη Σώτια, Δρόσου Όλγα, Θεοφιλοπούλου Ελένη, Κανακάκη Μαρία, Καρδάση Αγγελική, Καρλή Μαρία, Κολοκούρης Ευάγγελος,  Λεβέντη Μανιάννα, Λυριστάκη Φωτεινή, Μεράντζα Δήμητρα, Μιχελαράκη Χριστίνα, Μπονάτου Κλεονίκη, Σταυριανίδης Γεώργιος και Σταυρίδου Αθανασία. 

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Από την Πολιτική και τη Δημοτική Αρχή: ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Βλαχάκος, ο π. Βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος, Αντιστράτηγος ε.α., ο κ. Άγγελος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Βουλευτή Α΄ Πειραιά της Ν.Δ. και  τ. Υπουργού κ Κώστα Κατσαφάδου, ο Πολιτευτής του «ΛΑΟΣ»  κ. Πέτρος Μούγιος, Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α., η κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη- Αδαμοπούλου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού  Αττικής,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλην. Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Πειραιά, κυρία Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου, δικηγόρος, της οποίας ο πατέρας ήταν Αξιωματικός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., ο Αντιδήμαρχος κ. Καρύδης Δημήτρης και οι Αντιδήμαρχο κ. Τάσος Μαρκαριάν και  κ. Αντώνιος Μοραντζής, η κα Ελίνα Βερυκάκη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, ο κ. Γιάννης Αλιφραγκής, Εντεταλμένος Καθαριότητας Α΄ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά και η κα Τσόγκα Βασιλική, Σύμβουλος Β΄ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά.

Οι τ. Προϊστάμενοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. κ. Δημοσθένης Μπούκης και Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του κυρία Αννίτα Αγιουτάντη τ. Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και την κόρη του Κωνσταντίνα.

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσώπησε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά κ. Λυμπεράτος Αριστείδης.

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και επίτιμο μέλος μας κ. Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος, με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα Γεωργίου, Επίτιμο Δικαστικό.

Από τον οικοδεσπότη Πειραϊκό Σύνδεσμο: ο Πρόεδρος κ. Καρλάφτης Ευάγγελος, η Γενική Γραμματέας του κα Πόπη Βαρουδάκη μετά του συζύγου της, ο κ. Γ. Δρούζας Έφορος Φιλολογικού.

 Επίσης ματα τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δικηγόρος μας κ. Παναγιώτης Γ. Αγγελόπουλος,  οι αγαπημένοι μας Ιατροί, Στρατηγοί πλέον ε.α, που υπηρέτησαν στην Ελληνική Αστυνομία: ο Ιωάννης Κεφαλάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργός Ορθοπεδικός και ο Ιωάννης Μουσούλης, Καρδιολόγος που συνεχίζουν να ασκούν το λειτούργημά τους στον Πειραιά.

Οι Στρατηγοί ΕΛ.ΑΣ. ε.α. μέλη μας και μη: κ.κ. Νικόλαος Τσώνης, Βασίλειος Αποστολάκης, Κων/νος Δημητρόπουλος, Σταύρος Αναστόπουλος, Χαράλαμπος Μηνόπετρας, Θεοφάνης Ματραλής, Παναγιώτης Ξυμιαλής, κ.α.

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων  Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας,  ο Πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, Υποστράτηγος ε.α., ο εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης  Αποστράτων  Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων κ. Γεώργιος Κορφοξυλιώτης, Αντιστράτηγος ε.α μέλος του Δ.Σ. με τη σύζυγό του κα Μαρία Στάμου, Αστυν. Υποδ/ντή ε.α. και η κ. Λίτσα Νιαρχάκου, Πολιτική Υπάλληλος, τ. Υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά.

Η κα Εριέττα Ζερβουδάκη π. Γεν. Διευθύντρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο σύζυγός της Δημ. Γιαταγάνης, Υποστράτηγος ε.α τηε ΕΛ.ΑΣ., η κα Μαίρη Παπαγιάννη μετά του συζύγου της κ. Κων/νου Τρίγκα, αμφότεροι Διευθυντές του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά «Η Αγία Λαύρα» κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βατικιωτών κ. Γκούβαρης Ιωάννης,  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου Πειραιά, «Πολύμορφη» κα Ξανθένια Μαντά, Αρχιτέκτονας, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Σπανογιάννης του Συλλόγου Χρονομισθωτών MIRABELLO VILAGE και το Μέλος του Δ.Σ κυρία Αικατερίνη Παντελάκη, καθώς και ο πολύ καλός μας φίλος κ. Γεώργιος Καβαλιέρος, Τυπογράφος, μετά του υιού του Χαράλαμπου, η κ. Μαρία Βώκου Γραμματέας της Ένωσης Σπετσιωτών, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου διάσωσης και διάδοσης πολιτιστικής κληρονομιάς «Ηγέχορος» κ. Κωνσταντίνος Τουλάτος και τα Μέλη του Δ.Σ. κυρία Ευαγγελία Ρωτούς, με την κόρη της Βάνα, και  Ιωάννα Καιροφύλαξ, καθώς και το μέλος του κ. Ελένη Μπόμπου.  Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά η κα Βίκυ Σαμουηλίδου, Καθηγήτρια Ζωγραφικής.

Παραβρέθηκαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας: ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Φιλοδήμας, Αστυν Δ/ντής ε.α., ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Πηγαδιώτης, Αντιστράτηγος ε.α., ο Ταμίας μας κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος Αντιστράτηγος ε.α., ο Ιωάννης Παπαχρήστος, Υποστράτηγος ε.α.

Τα Μέλη μας: Αποστολάκης Γεώργιος, Κ. Σιαξώνης, Β. Ντούρας, Ζήσιμος Δημακόπουλος, Παναγιώτης Τσιδίμης,  ο Απόστολος Οικονόμου, Αστυν. Υποδ/ντής ε.α.,    κ.α.

Επίσης. ο κ. Γεώργιος  Μακράκης, Αρχιπλοίαρχος ε.α. και Νικόλαος Μεταξάς, Πλοίαρχος ε.α, αμφότεροι του Λιμενικού Σώματος.

Πολλοί εκλεκτοί φίλοι, όπως ο κ. Ελευθέριος Καρατζάς, ο κ. Γ. Αρβανιτάκης, η κα Σώτια Γιαννούλη, η κα Λίνα Αθανασίου, η καλή μας φίλη κα Κάτια Σίδερη, η κα Αναστασία Λαβούτα, ο καλός μας φίλος Άγγελος Βόντας και η σύζυγός του Μαρία Μπακατσή, ο Δημήτρης Βλάχος και η σύζυγός του Εύη, η γιατρός ΩΡΙΛΑ κα Λίτσα Ποντικάκη και ο σύντροφός της Απόστολος, ο Σπύρος Θεοδωράτος, η κα Γωγώ Κορεντίνη, καθώς και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας  Χριστίνα Λιναρδάτου.

Ευχαριστούμε θερμά, για την παρουσία του και την κάλυψη της εκδήλωσής μας, τον εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Η Φωνή των Πειραιωτών",  κ. Ιωάννη Κανατσέλη.

Τα φλουριά τα κέρδισαν τα Μέλη μας: Γεώργιος Πηγαδιώτης και Βασίλειος Ντούρας.

Χορηγοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, ήταν: Τα Ζαχαροπλαστεία «Αμαρυλλίς» της οικογένειας Δημητρίου Αγαλοπούλου για την προσφορά της Πίτας μας και άλλων γλυκών, Τα καταστήματα «Πεπίτο», της οικογενείας του Κώστα Πάσχου για τα πιτοειδή τους, το Ανθοπωλείο «Φραγκόπουλος» για την ωραία ανθοδέσμη του και το Ανθοπωλείο «Σαρρής» για τα όμορφα λευκά τριαντάφυλλα.

Επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός, συγκίνηση, ευθυμία και χαρά.

Και του Χρόνου με υγεία!

                 

































































ΣΧΟΛΙΑ

Μια υπέροχη βραδιά διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Πειραιά την Κυριακή 28/01/24. Ένα θερμό ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Γιάννη Τετράδη και στα μέλη του Δ.Σ. για την τιμή που μου έγινε βραβεύοντας το έργο μου.

Φυσικά ευχαριστώ και την αγαπημένη Ξανθένια Μαντά για την υπέροχη συνεργασία μας και την συμπόρευση των έργων μας.

Χαρά μου η αγάπη όλων σας για το τραγούδι μου "Ματωμένες Γυναίκες" που ακούστηκε στην εκδήλωσή με αναφορά στις ικανοποιημένες γυναίκες με την υπέροχη φωνή του Φώτη Τσέρκα.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Πολύμορφης για το εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο καθώς και στις αγαπημένες κυρίες της χορωδία μας. 

Μαρία Γκουτζαμάνη

 

Τιμή και χαρά μου ήταν που με τις συνεργάτιδες μου από το τμήμα του μακιγιάζ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ ΟΜΊΛΟΥ DATA TYPE- ATELIER DE BEAUTE συνέβαλα στην παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πειραιά ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ , που πλαισίωσε την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά , στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Τετράδης με τίμησε με έπαινο για την γενικότερη συμβολή μου στα πολιτιστικά δρώμενα και μου έδωσε μεγάλη χαρά. Κι εγώ με την σειρά μου συγχαίρω τις make up artists της Σχολής μου Δέσποινα Αποστολοπούλου και Λουίζα Αναστασόπουλου , για τα επιτυχημένα special effects αναπαριστώντας κακοποιημένες γυναίκες, με θέμα του θεατρικού "όχι άλλη βία στις γυναίκες" και την παρότρυνση "Σπάσε την σιωπή".

Επίσης να συγχαρώ την Πρόεδρο της ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ Ξανθένια Μαντά με όλα τα μέλη της, που αγγίζουν με πολλούς επιτυχημένους τρόπους τόσο σοβαρά κοινωνικά θέματα. ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ 

 

Καλή επιτυχία, Πρόεδρε. Η Λέσχη Αστυνομικών Πειραιά, είναι ένα καταξιωμένο σωματείο, που εξυπηρετεί ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς στόχους, στην κοινωνία του Πειραιά και συμβάλει στην προβολή του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας. 'Όλα τα μέλη, είναι πρώην Αστυνομικοί', που επιθυμούν να βρίσκονται δίπλα στον κάθε πολίτη του Πειραιά και να του συμπαρίστανται, με την εμπειρία τους, στα Αστυνομικά δρώμενα. Τους χαιρετισμούς μου, σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και τους αγαπητούς συναδέλφους, μέλη της Λέσχης. Βρίσκομαι δίπλα σας και πρόθυμος, για συμπαράσταση, σε κάθε δραστηριότητα. Σας ευχαριστώ' ιδιαίτερα, για την πρόσκλησή σας. Με ιδιαίτερη εκτίμηση. 

Δημήτριος Μητρόπουλος .

  

Λίγα στιγμιότυπα από την κοπή πίτας της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε ο πολιτιστικός σύλλογος "Πολύμορφη" παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό δρώμενο βασισμένο πάνω στις "κακοποιημένες γυναίκες".

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική, ιδίως για μένα, καθώς εμφανίστηκα και επίσημα ως μαέστρος της δικής μου χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου "Πολύμορφη" υπό την διεύθυνση της Ξανθένιας Μαντά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Στέλλα Χαβαριώτη "project manager " της εταιρείας και manager μου ,που όπως πάντα βρίσκεται δίπλα μου σε κάθε επαγγελματικό μου βήμα.

Την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια πυγμαχίας Χριστίνα Λιναρδάτου Duran , που μας τίμησε με την παρουσία της , τη στιγμή που προετοιμάζεται για να κατέβει στους προολυμπιακούς αγώνες τον Μάρτιο .

Την Μαρία Γκουτζαμάνη ,η οποία έγραψε το κομμάτι "Μάτωμενες Γυναίκες" καθώς η χορωδία μου ερμήνευσε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Τέλος , την Λέσχη Αστυνομικών Πειραιά για την υπέροχη οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης!

Φώτης Τσέρκας


ΒΑΣΙΛΌΠΙΤΑ & ΒΡΑΒΕΎΣΕΙΣ, από την ΛΕΣΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον Φίλο ΠΡΌΕΔΡΟ, του Δ.Σ., Γιάννη ΤΕΤΡΑΔΗ, Αντισ/γο Αστυνομίας εα, για την ΕΠΙΤΥΧΊΑ της Εκδήλωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ως Δ.Σ., τον ΙΕΡΕΑ μας, Ιωάννη ΚΟΚΚΏΝΗ, Αντισ/γο Αστυνομίας εα, τους Λοιπούς ΕΠΙΣΉΜΟΥΣ, τους ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ και τους ΦΊΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΏΤΕΣ και Όχι Μόνον, για την ΠΑΡΟΥΣΊΑ τους.!!!!

Πέτρος Μούγιος




















 

ΛΕΣΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

Σωματείο αγάπης και προσφοράς προς τον συνάδελφο, τον συνάνθρωπο μας και την κοινωνία γενικότερα.

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

Σωματείο αγάπης και προσφοράς προς τον συνάδελφο, τον συνάνθρωπο μας και την κοινωνία γενικότερα.

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

Σωματείο αγάπης και προσφοράς προς τον συνάδελφο, τον συνάνθρωπο μας και την κοινωνία γενικότερα.

Λ.Α.ΠΕΙΡΑΙΑ

Σωματείο αγάπης και προσφοράς προς τον συνάδελφο, τον συνάνθρωπο μας και την κοινωνία γενικότερα.

Designed By Templatezy

Από το Blogger.